Glutenfrie Boller

Glutenfrie kanelboller

Ingredienser

  • 600 gram Semper Mix
  • 1 pose tørrgjær
  • 2,5 dl H melk
  • 100 gram sukker
  • 2 egg
  • 100 gram meierismør
  • 1 tsk salt

(Egg og sukker til pensling og strø før steking, hvis ønskelig. Disse bollene får en fin gylden farge uten egg også, men sukkeret fester seg bedre på hvis du har egg på først)

Fyll

  • 100 gram mykt meierismør
  • 1/2 dl sukker
  • 1, 25 ss kanel

Slik gjør du

  • Løs opp gjæren i oppvarmet melk, ca 45 grader, tilsett 1 ts av sukkeret og la blandingen stå i 15 minutter
  • Smelt smøret og tilfør det i røren sammen med egg, mel, salt og resten av sukkeret
  • Arbeid deigen godt sammen (jeg brukte deigkrok på kitchen aid maskinen) Den skal være seig og fin
  • La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca 1 time
  • Kjevle den så ut til ca 1/2-1 cm tykkelse (husk melet benkeplate), bre ut fyllet med en slikkepott
  • For klassiske kanelboller: Rull deigen sammen til en tykk pølse, del den opp i 12 emner og legg på bakebrett, trykk ned bollene litt
  • For kanelhjerter: Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten.  Skjær lengden deretter opp i ca 2 cm tykke skiver. Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
  • Etterhev bollene i 30 minutter
  • Hvis du vil kan du nå pensle bollene med egg og strø de med sukker
  • Stekes midt i ovnen på 210 grader i 10-13 minutter

Jeg prøvde meg på hjerter men fant ut først etterpå via google hvordan det EGENTLIGT gjøres, men syntes jo de ligner på hjerter for det om, i oppskriften står det hvordan du enklest gjør det.

Jeg husker når det var bollebaking i barndomshjemmet mitt, da spiste vi bollene rykende ferske rett fra ovnen med ett eller flere glass kald melk til, det er kjempegodt!

Oppskriften er fra boken 100 % NATURLIG av Lene Simonsen

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.