Glutenfrie Boller

Gluten og melkefri kanelstang

Ingredienser til 2 lengder alternativt 16 boller

  • 6 dl rismelk (melk du tåler) exempel, 3 dl gryr føteerstattning + 3 dl varmt vann
  • 500 gram Semper Fin Mix, 150-200 gram til elting, utbaking, total melmengde 650-700 gram
  • 2 ss fiberhusk
  • 150 gram sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 pose tørrgjær = 13 gram (tilsvarer 50 gram fersk gjær)
  • 1/2 ts salt
  • 80 gram smør, Änglamark vegansk eller hva du tåler

Slik gjør du

  • Varm væsken opp til ca 40 grader, hell væske i bakebollen
  • Bland 500 gram mel, fiberhusk og kardemomme i egen bolle, rør sammen og tilsett dette i væsken. La kjøkkenmaskinen gå i 5-7 minutter, først rolig noen minutter så øk til full hastighet
  • Hell over varmt, smeltet smør i en stråle mens kjøkken maskinen går långsomt, elt godt
  • Bland tørrgjær, sukker og salt i en separat bolle, hell alt dette over deigen mens maskinen går, elt godt
  • Legg over ett tørt kjøkkenhåndkle , hev bollene i 40-60 minutter
  • Etter heving tilsettes 100 gram mel, kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet til alt er blandet
  • Ta deigen over på bakematte/benk, elt deigen og tilsett mel til deigen er lett å jobbe med, ca 50-100 gram mel
  • For vanlige kanelboller: Kjevle ut hele deigen til en rektangel, ca 1 cm tykk og bre på fyll med en slikkepott, rulle den til en pølse fra den ene langsiden til den andre. Del pølsen i 16 emner, legg bollene på stekebrett med bakepapir, etterhev ca 45-60 minutter under kjøkkenhåndle
  • For kanelstang som på bildet; Kjevle ut deigen som for vanlige boller og ha på fyll, del deigen i 2 pølser, klipp pølsene i biter litt på skrå og snu annenhver bolle til høyre og annenhver til venstre. (første gang jeg prøvde dette, du ser på bildet hvordan det ble, ville kanskje vært enda bedre og legge en bit i midten så annenhver til side, du får mange gode tips på hvordan du gjør det på youtube. Jeg bare prøvde meg frem.
  • Om ønskelig kan du pensle bollene før steking med et egg, sukkervann, rismelk eller gryr.
  • Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter

Kan fryses.

Varmes: Ta bollene rett fra fryseren og inn i en forvarmet ovn på 200 grader, stek i 10 min på over og undervarme.

Grunnoppskriften er fra Hildes Glutenfrie Kjøkken på Instagram: hildes_glutenfreekitchen.

Hun er også på facebook, https://www.facebook.com/hildesglutenfriekjokken

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.