Glutenfri Jul Glutenfri Marengs Glutenfrie Småkaker Glutenfritt Godteri

Glutenfrie kokosboller

Ingredienser til 15 kokosboller

  • 1/2 dl vann (50 gram)
  • 1,5 dl sukker (150 gram)
  • 1/2 dl glukosesirup (80 gram)
  • 3 eggehviter
  • 2 ss sukker
  • 1-2 ts vaniljepuré alt 1 vaniljestang (kan sløyfes)
  • 15 glutenfrie kjeks, jeg brukte mariekjeks
  • Sjokolade 200-300 gram, jeg brukte en 55% sjokolade
  • Kokosmasse hvis du vil ha kokossmak

Du trenger også…

  • Jeg brukte en rund sprøytetipp, 18 mm, til sprøyting av marengsen. Har du ikke sprøytetipp klipper du bare ett passe stort hull i sprøyteposen. Resultatet blir ikke like jevnt, men smaken blir jo den samme.
  • Sukkertermometer

Slik gjør du

  • Legg ut kjeksen på et brett og legg sprøytetippen oppi sprøyteposen. Sett den til siden.
  • Oppi en kasserolle koker du glukose og sukker (150 gram). La det koke til det når 117 grader. Rør ikke for mye i sukkeret, kun litt i starten så du ikke har tørt sukker rett i bunnen og brenner det.
  • Samtidig som sukkeret koker opp pisker du eggehvite og 2 ss sukker med kjøkkenmaskinen med ballongvisp. Hell vaniljen oppi. Det skal piskes til du får topper i eggehviten, og når sukkerlaken er blitt 117 grader heller du det oppi eggehviten, i en tynn stråle. Senk hastigheten litt mens du gjør det.
  • Når all sukkerlaken er oppi øker du hastigheten til medium pluss og lar maskinen gå i cirka 6-8 minutter. Da skal marengsen være tykk, seig og avkjølt.
  • Fyll sprøyteposen med marengs og fordel utover kjeksene du har forberedt.
  • La kokosbollene hvile på kjøkkenbenken 1 times tid.
  • Smelt sjokoladen over et vannbad og dypp kokosbollene i sjokoladen, en om gangen. Det kan være lite vanskelig, men hold helt i kanten på kjeksen og hjelp til og øse sjokoladen med en skje så du får dekket hele kokosbollen.
  • Dryss over kokosmasse og sett bollen tilbake på brettet.
  • Oppbevar kokosbollene i kjøleskap.

Jeg ser at mange andre har dobbelt så mye sjokolade i sine oppskrifter og ja, det blir nok enklere å dyppe kokosbollene da, men hvis du ikke skal bruke mer sjokolade blir det unødvendig svinn.

Men et tips hvis du vil bruke mye sjokolade til dyppingen er å lage sjokoladebrekk av sjokoladen som blir til overs. Hell den smeltede sjokoladen ut på ett bakepapir og dryss over tørket frukt, nøtter, kokos, godteri eller hva du liker; tada!

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.