
Gluten og laktosfrie snøkuler
Dette trenger du til 25 kuler
- 115 gram melkefritt smør, melange
- 100 gram (1,5 dl) Toro Fin Kakemiks
- 50 gram (0,75 dl) Jyttemel Arv
- 1/2 dl (30 gram) melis
- 60 gram mandler (1 dl)
- 1 ts vaniljepuré
- 1 ts ekte vaniljesukker
- en klype salt
- 2 dl melis til og trille kulene i etter steking
Slik gjør du
- Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin eller med håndmixer til de er middels grovt hakket. Har du ikke maskin tilgjengelig, bruker du kniv og skjærebrett. Sett nøttene til siden.
- Pisk sammen smør, vaniljepuré og vaniljesukker med elvisp til det er godt blandet.
- Tilsett hakkede mandler, salt og mel, klem sammen deigen med hendene (bruk gjerne hansker).
- Ta en god ss med deig i hånden og trill til en kule med hendene dine, husk att det skal bli cirka 25 stykk, legg alle kulene i en plastikkboks og sett dem inn i fryseren i 10 minutter.
- Finn frem en plastikkboks, dyp tallerken eller liknende og hell ut 2 dl melis
- Sett ovnen på 200 grader og fordel kulene ut på et bakebrett som du har kledd med bakepapir. Stek kulene i 12-14 minutter. Følg med, kulene skal ikke bli brune.
- Mens kulene fortsatt er varme tar du 3-4 om gangen og triller rundt i melisen. Når du har trillet alle kulene, gjør du det samme en gang til.
- Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskap.