Glutenfri Jul Glutenfrie Småkaker

Gluten og laktosfrie snøkuler

Dette trenger du til 25 kuler

  • 115 gram melkefritt smør, melange
  • 100 gram (1,5 dl) Toro Fin Kakemiks
  • 50 gram (0,75 dl) Jyttemel Arv
  • 1/2 dl (30 gram) melis
  • 60 gram mandler (1 dl)
  • 1 ts vaniljepuré
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • en klype salt
  • 2 dl melis til og trille kulene i etter steking

Slik gjør du

  • Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin eller med håndmixer til de er middels grovt hakket. Har du ikke maskin tilgjengelig, bruker du kniv og skjærebrett. Sett nøttene til siden.
  • Pisk sammen smør, vaniljepuré og vaniljesukker med elvisp til det er godt blandet.
  • Tilsett hakkede mandler, salt og mel, klem sammen deigen med hendene (bruk gjerne hansker).
  • Ta en god ss med deig i hånden og trill til en kule med hendene dine, husk att det skal bli cirka 25 stykk, legg alle kulene i en plastikkboks og sett dem inn i fryseren i 10 minutter.
  • Finn frem en plastikkboks, dyp tallerken eller liknende og hell ut 2 dl melis
  • Sett ovnen på 200 grader og fordel kulene ut på et bakebrett som du har kledd med bakepapir. Stek kulene i 12-14 minutter. Følg med, kulene skal ikke bli brune.
  • Mens kulene fortsatt er varme tar du 3-4 om gangen og triller rundt i melisen. Når du har trillet alle kulene, gjør du det samme en gang til.
  • Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskap.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.