Glutenfri Frokost Glutenfrie Lapper Glutenfrie Mellommåltider

Glutenfrie bananlapper

Ingredienser

  • 1 toppet dl glutenfrie havregryn
  • 4 egg
  • 2 modne bananer
  • 1 dl melk (vann går også bra)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel

Slik gjør du

  • Kjør først havregrynene i en foodprocessor til havremel
  • Skrell bananene og legg de oppi havremelet sammen med resten av alle ingrediensene, kjør på full effekt til du har en jevn røre
  • Finn frem pannekakejernet og *stek lappene på middels varme

Serveringsforslag

  • Vaniljekesam og friske bær
  • Cottage cheese og syltetøy
  • Skivet banan, kakaonibs/mørk sjokolade og sukrin karamellsaus (som på bildet)
  • Gulost og syltetøy
  • Eller så tar du den akkurat sånn som den er uten noe som helst, det smaker også godt!

Tips!

*Hvis du syntes det er vanskelig og få til stekingen av lapper vil jeg tipse deg om å sette pannen på maks varme først, så senker du den til lav/middels og har litt smør oppi. Når smøret slutter å boble fordeler du lappene i pannen med et desilitermål. Jeg bruker cirka 0,75 dl per lapp og steker 3 lapper om gangen. La lappene ligge i ro til du ser att det begynner å boble på toppen. Når du ser 2-3 bobler er det på tide å snu lappene. Bruk gjerne en myk stekespade i plast.

Lappene trenger ikke steke fullt så lenge på den andre siden. Du ser når den synker sammen og blir jevn og lav. Da er den klar. Som med småkaker kan du alltid øve på den første, og se hvor lang tid den trenger før du steker opp hele røren.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.